Na slobodi Bijeljinac osumnjičen da je pomogao učesnicima pucnjave

Nebojša Tomašević
Na slobodi Bijeljinac osumnjičen da je pomogao učesnicima pucnjave

BIJELjINA - Marko Erkić (31) iz Bijeljine koji je uhapšen zbog sumnje da je pomogao osobama koje su učestvovale u pucnjavi u kojoj je ranjen i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Petar K, pušten je na slobodu.

Kako saznajemo, Osnovni sud u Bijeljini odbio je prijedlog  Okružnog javnog tužilaštva  da Erkiću odredi pritvor.

On je juče ispitan u nadležnom tužilaštvu gdje su ga predali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pomoć učinocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pritvor mu je bio predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti dokaze, uticati na svjedoke ili na drugi način ometati istragu, te da bi mogao ponoviti ili učiniti novo krivično djelo, ali je odbijen.

Iz Policijske uprave Bijeljine, navodeći inicijale, ranije su saopštili su da Erkića terete za pomoć učinocu poslije izvršenog krivičnog djela.

- Po naredbi Osnovnog suda u Bijeljni pretreseni su stan i druge prostorije koje koristi M.E. u Bijeljini. Pronađeni su predmeti koji ga sumnjiče da je počinio krivično djelo - saopštila je policija.

Nezvanično saznajemo da  policija sumnjiči Erkića da je dvojicu osumnjičenih, za kojima je u toku potraga, odvezao iz Bijeljine svojim "golfom 6". Izvor blizak istrazi kazao je da je taj automobil pronađen kod kuće osumnjičenog,

Događaj za koji se povezuje  Erkić desio se 5. novembra oko dva časa u neposrednoj blizini jednog ugostiteljskog objekta u Bijeljini. Tada je  osim pripadnicka SAJ-a Petra K. ranjen i Ognjen P. iz Brčkog koji je jedan od učesnika sukoba.  Sve se odigralo nakon što je Bijeljinac Slaviša G.  primijetio da nepoznati muškarac u "audiju 5" šamara djevojku pa je prišao i upozorio ga da to ne radi.

- Nakon toga, Slaviša G. je sjeo u taksi, ali je nasilnik iz "audija" izašao i prišao  taksiju te otvorio vrata i počeo da ga tuče. U sve se ukljčilo još nekoliko Brčaka koji su napali Slavišu G.. Taksista je tada  naglo krenuo - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su napadači tada počeli da pucaju za automobilom, a to su vidjeli pripadnici SAJ-a koji su tada izlazili iz lokalne kafane.

- Odmah su krenuli da spriječe sukob i Brčacima su govorili da prestanu, nakon čega su oni zapucali i na njih. Tada je ranjen Petar K. a učesnici obračuna su se razbježali. Na ulici je ostao i Ognjen P. koji je bio ranjen - kazao je naš izvor.

Dvojida ranjenih muškaraca odmah su prevezena u bolnicu u Bijeljini, a Petar K. Juče je otpušten iz bolnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana