Muškarac ranjen u pucnjavi ispred kafane

GS
Muškarac ranjen u pucnjavi ispred kafane

TUZLA - U pucnjavi koja se sinoć dogodila u Tuzli  ranjen je S.D. (48) iz Lukavca, a uhapšeni su osumnjičeni za pokušaj ubistva  E.S. (36) i A.B. (39).

Portal Crna hronika nezvanično saznaje da je lišen slobode muškarac Adnan Baraković zvani “Barki” koji je od ranije poznat policijskim službenicima po svojim kriminalnim radnjama.

Prema saznanjima ovog portala, S.D.  je ranjen u predjelu lakta i koljena.

Sužbenici Policijske stanice Zapad Policijske uprave Tuzla sinoć su zaprimili prijavu o upotrebi vatrenog oružja u ulici Husinske bune, ispred jednog ugostiteljskog objekta, saopštila je policija.

U policiji su rekli da su hici iz vatrenog oružja upućeni u smjeru S.D. nakon čega su dvojica aktera pucnjave pobjegla s mjesta događaja.

- Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u UKC-u Tuzla, Klinici za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK, a radi se o E.S. i A.B.(39) iz Tuzle - navode u Upravi policije MUP-a TK.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, prema čijem nalogu je izvršen uviđaj od policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla - PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

-U toku je poreduzimanje daljih istražnih radnji, prema nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje - navode u Upravi policije MUP-a TK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana