Muškarac pronađen mrtav u kući, uhapšena jedna osoba

GS
Muškarac pronađen mrtav u kući, uhapšena jedna osoba

SAPNA - Beživotno tijelo S.M. (47) juče je pronađeno u kući na području Sapne, a zbog sumnje da je počinio ubistvo uhapšen je E.A. (34) .

Kako nezvanično saznaje Avaz rođaci su pili svu noć, a onda je izbila svađa koja je kobno završila.

Kako je navedeno iz Uprave policije MUP-a Tuzčanskog kantona, njihovi službenici juče su dobili prijavu da se u kući na području opštine Sapna nalazi tijelo muškarca, piše Kliks.

-Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, a tom prilikom su potvrđeni navodi prijave te je utvrđeno da se radi o S.M. (47). Njegovu smrt je konstatovao dežurni ljekar – mrtvozornik Doma zdravlja Sapni - dodali su iz kantonalne policije.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su tužilac i policijski službenici Sektora kriminalističke policije.

-Sve dalje istražne mjere i radnje poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca. Preduzetim operativnim radnjama policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi o krivičnom djelu ubistvo te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo istog dana lišen slobode E.A. (34) iz Sapne - kazali su iz kantonalne policije.

Osumnjičeni je priveden u službene prostorije radi kriminalističke odrade, nakon koje će uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana