Muškarac osumnjičen za pokušaj ubistva predat tužilaštvu

SRNA
Muškarac osumnjičen za pokušaj ubistva predat tužilaštvu

TUZLA - Muškarac iz Gradačca čiji su inicijali F.H. /30/, koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva, nakon kriminalističke obrade predat je Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Adnana Sprečić rekla je ranije novinarima da je policiji prijavljeno da se u Gradačcu u noći između subote i nedjelje, 7. i 8. septembra, oko 00.50 časova čula velika vika i galama i da je najvjerovatnije došlo do tuče u kojoj ima povrijeđenih.

Sprečićeva je navela da je izlaskom na lice mjesta policija potvrdila navode prijave, gdje je zatekla povrijeđena lica iz Gradačca F.H. /30/ i M.Š. /32/.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Sprečićeva je navela da su povrijeđena lica sanitetskim vozilom prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je M.Š. zbog teških povreda zadobijenih najvjerovatnije hladnim oružjem zadržano na liječenju.

Ona je dodala da je F.H. nakon ukazane medicinske pomoći otpušten sa klinike, te je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Uviđaj je izvršila policija prema uputstvima dežurnog tužioca, a preduzete su i druge radnje s ciljem dokumentovanja ovog događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana