Muškarac iz Viteza, osumnjičen za premlaćivanje poznanika zbog duga za drogu, pušten na slobodu

Nebojša Tomašević
Stipa Križanac
Foto: Ustupljena fotografija | Stipa Križanac

BANjALUKA - Derviš Kablar (37) iz Viteza, koji je osumnjičen da je zajedno sa Senijadom M. pretukao poznanika Stipu Križanca od kojeg su oteli 5.000 KM jer su se posvađali oko droge, pušten je da se brani sa slobode, saznaje "Glas Srpske".

Ovo je odlučio banjalučki Okružni sud koji je osumnjičenom odredio mjere zabrane.

- Okružni sud u Banjaluci je donio rješenje kojim se D. K,. osumnjičen za razbojništvo i tjelesna povreda ima pustiti na slobodu. Istovremeno su mu izrečene mjere zabrane putovanje van granica BiH,  zabrana korišćenja lične karte za prelazak državne granice, te je naređeno privremeno oduzimanje pasoša BiH od osumnjičenog  i zabranjeno je izdavanje istom nove putne isprave - saopštio je Sud.

Navodi se da će se mjere primjenjivati počev od puštanja osumnjičenog na slobodu i mogu trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje kazne.

Kablar i Senijad M. za kojim se još traga, Križanca su napali 5. marta u prostorijama jednog hotela u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama, oni su u sobi hotela koju je izjamio Križanac konzumirali drogu, a sukob je izbio jer je Križanac odbio da plati za narkotike.

Kablar je uhapšen 8. marta, a nakon ispitivanja dan kasnije određen mu je jednomjesečni pritvor u Okružnom sudu u Banjaluci.

Senijad M. je uspio da pobjegne i za njim je raspisana potjernica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana