MUP o ubistvu u Sarajevu: Svekrva prijavila da se snaha ubila

GS
Foto: Klix

SARAJEVO - Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo prethodne noći uhapsile su tri osobe za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog djela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima, pronađeno tijelo.

Portparol MUP-a KS Mersiha Novalić je kazala da se Policijskoj upravi Novo Sarajevo iza 19 sati obratila žena putem telefona, navodeći da se nalazi u ulici Hamdije Čemerlića i da ima važne informacije.

Kako je dalje navela, patrola je locirala ženu i utvrđeno je da se radi o 76-godišnjoj L. R. iz Sarajeva, koja je rekla da se njen sin 36-godišnji G. R. udaljio iz stana s namjerom da naudi sebi, a potom je kazala da se u Kolodvorskoj ulici nalazi njena snaha koja je prethodno izvršila samoubistvo.

Novalić je kazala da je o svemu odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS, koja je naložila angažiranje stručnog tima koji će otvoriti vrata, prenosi "Avaz".

"Policija je u unutrašnjosti stana pronašla beživotno tijelo žene sa vidljivim tragovima nasilja. Smrt žene stare 38 godina, inicijala N. R. iz Sarajeva konstatirao je ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Utvrđeno je da je smrt nastupila prije više dana", dodala je Novalić.

Uviđajem je rukovodila kantonalna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva KS, a obavili su ga pripadnici MUP-a KS i tom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog djela.

 

"Uporedo s tim policija je tragala za 36-godišnjim muškarcem koji je lociran i lišen slobode u ulici Kurta Schorka na području općine Ilidža. Ova aktivnost je realizovana uz podršku službenika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH", kazala je Novalić.

Zbog osnova sumnje da su počinili ubistvo, uhapšeni su suprug i svekrva preminule žene, 36-godišnji muškarac inicijala G. R i njegova majka 76-godišnja L. R.

Tijelo preminule je prebačeno u prosekturu Bare, gdje će, kako je istakla Novalić, po nalogu tužiteljke biti obavljena obdukcija i sva druga potrebna vještačenja.

"Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije pronašli su i slobode lišili muškarca u dobi od 67 godina incijala L. J. zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja te pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela. To znači da postoji osnova sumnje da je taj muškarac znao za smrt ove žene, što nije prijavio", kazala je Novalić.

Svi lišeni slobode trenutno su na kriminalističkoj obradi u Upravi policije MUP-a KS te će nakon okončanja kriminalističke obrade biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana