Mrkonjićanin osumnjičen za pokušaj obljube djevočice pušten na slobodu

N.T.
Mrkonjićanin osumnjičen za pokušaj obljube djevočice pušten na slobodu

MRKONjIĆ GRAD - Pedesetsedmogodišnji T K. sa područja Mrkonjić Grada koji je uhapšen lani u novembru zbog sumnje da je pokušao da obljubi dvanaestogodišnju djevojčicu koju je na silu uvukao u garažu, pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo  Osnovni sud u Mrkonjić Gradu odbio je prijedlog Okružnog tužilaštva da mu se produži pritvor osumnjičenom.

Osumičeni T. K. je uhapšen 10. novembra lani, a osumnjičen je da je krivično djelo počinio dan ranije kada je napao djevojčicu dok se vraćala iz škole kući.

- Prolazila je pored komšije T. K. koji je iznenada zgrabio i uvukao u garažu. Naslonio je svoje lice ka njenom i navodno je poljubio u vrat. Djevojčica je počela da vrišti i uspjela da se otrgne iz ruku manijaka i pobjegne- kazao je ranije izvor blizak istrazi.

Cijeli slučaj je prijavljen policiji koja se odmah dala u potragu za osumnjičenim napasnikom kojeg je policija satima tražila u ovom gradu.

Prema našim saznanjima on se jedno vrijeme skrivao u šumi, a nađen je dan nakon napastovanja djevojčice.

Osumnjičenom T.K. nakon ispitivanja u policiji i banjalučkom Okružnom tužilaštvu predložen je pritvor i prijedlog je  tada prihvatio  Osnovni sud u Mrkonjić Gradu koji je odlučio da T.K. ide iza rešetaka.

Osumnjičenog tužilaštvo tereti da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina u pokušaju.

Prema našim saznanjima osumnjičeni T.K.  je kriminalističke obrade je tvrdio da je djevojčica sama ušla u garažu, te da ju nije poljubio.

Krivični zakonik RS za krivično djelo obuljubua djeteta mlađeg od 15 godina propisuje kaznu od dvije do 10 godina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana