Motorkom krenuo na policajce pa bježao traktorom

N.T.
Motorkom krenuo na policajce pa bježao traktorom

BROD - Brane L. (57) i njegov sin Bojan L. (32) napravili su pravu dramu u šumi kod Broda te su motorkom nasrnuli na policajce i traktorom bježali od njih kroz šumu nakon što su ih zatekli u krađi drva.

Sve se desilo u srijedu  u jednoj privatnoj šumi u blizini Broda, a Brane L. je uspio da pobjegne i za njim se traga, dok je njegov sin nakon filmske potjere uhapšen dok je bježao traktorm s kojeg su padala drva.

Po dolasku patrole otac i sin prvo su prijetili i psovali policajce, da bi tada Bojan L. s motorkom koja je bila startovana krenuo na policiju.

- Njegov otac je tada pobjegao, a Bojan je nakon što ga policija upozorila popeo se na traktor i krenuo da bježi kroz šumu. Dok je bjžao s prikolice su pospadala drva koja su natovarili. Susrela ga je druga patrola, ali je skrenuo i pobjegao i njima. Tek kada je stigla žandarmerija on je uhapšen, ali se izgubio trag njegovom ocu - rekao j izvor blizak istrazi.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da oca i sina terete za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo krađa.

- Policijskoj stanici Brod 2. juna je prijavljeno da nepoztnbate osobe sjeku bespravno šumu. Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Brod koji su na licu mjesta zatekli B.L. i B.L., oba iz Broda, koja su uputila verbalne prijetnje i pogrdne riječi policijskim službenicima, a potom je B.L. sa upaljenom motornim pilom krenuo prema policijskimslužbenicima. Nakon navedenog, oglušivši se na sva naređenja policijskih službenika, lica inicijala B.L. i B.L. su se udaljila traktorom sa lica mjesta. Policijski službenici su sustigli i lišili su slobode lice inicijala B.L. dok se za drugim licem još uvijek traga - saopštila je PU Doboj.

Istakli su da za odbjeglim tragaju Policijske stanice Brod, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana