Monah večerao sa osumnjičenim, priveden vozač koji ga je dovezao do manastira

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

ŠIPOVO – Policija je privela vozača koji je do manastira Glogovac dovezao Dragana Ševu (49) iz Banjaluke, osumnjičenog da je sinoć ubio monaha Stefana (Miodrag Ačić, 62), a motiv ubistva je najvjerovatnije koristoljublje jer je iz manastira nestalo oko 100 KM, saznaje "Glas Srpske".

Saznajemo da je Ševo, za kojim policija i dalje traga, osumnjičen da je monaha usmrtio u trpezariji koja se nalazi u okviru manastira, nakon što su zajedno večerali. Izvor blizak istrazi kaže da je Ševo često dolazio u manastir i da je imao problema sa narkoticima, ali i sa kockanjem te da se često kockao na Autobuskoj stanici u Banjaluci.

- Ševo je osumnjičen da je monaha ubo dva puta nožem, u grudni koš i ispod srca. Monah je davao znakove života i pozvao je drugog monaha i rekao da krvari – kaže naš izvor i dodaje da je u prostiriji gdje se desio zločin mnogo krvi po zidu i tepihu.

Saznajemo da je vozač ispričao da su se on i Ševo navodno vratili za Banjaluku.

- Osumnjičeni vozač se branio navodima da ne zna šta se desilo - rekao je naš izvor.

Vozač je danas doveden pred manastir Glogovac gdje policiji pojašnjavao gdje bio i šta je radio.

Navodno je rekao da je Ševu dovezao do manastira i da ga je sačekao tridesetak minuta te da su posle se vratili u Banjaluku.

Policija je završila uviđaj u manastiru, a na licu mjesta je veliki broj policajaca.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo saopštilo je da je D.Š. iz Banjaluke, prema do sada prikupljenim dokazima i obavještenjima, osumnjičen da je nožem ubio monaha Stefana.

Ubistvo se dogodilo juče u 18.55 časova, a uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ, zajedno sa pripadicima Policijske stanice Šipovo.

Dežurni tužilac naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti počinjenog krivičnog djela, a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Ministar unutrašnjh poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će ovaj slučaj ubrzo biti riješen.

- Desilo se nešto nesvakidašnje u Srpskoj, da je stradao monah. U ovom tenutku ne mogu reći sve informacije kojima raspolažem radi evidentiranja i hapšenja lica, a policija intezivno radi na terenu - rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana