Modričanke iza rešetaka zbog lažnih testova na virus korona

N. T.

BANjALUKA - Danijeli Marković - Đurinović i Snežani Dragičević iz Modriče Osnovni sud u Modriči odredio je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su su falsifikovale PCR testove na virus korona, potvrđeno je iz Okružog tužilaštva Doboj navodeći inicijale.

Osumnjičene terete da su počinile krivično djelo falsifikovanje u periodu od 18. novembra do 8. decembra.

- Pritvor je određen jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog bojazani da će boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do pet godina -saopštilo je Tužilaštvo.

Đurinovićeva i Dragičevićeva  uhapšene su 8. decembra u Modriči u akciji "Retest". Akciju su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom dobojskog Okružnog  tužilaštva.

Izvor blizak istrazi je rekao da su osumnjičene testove pisale navodno na falsifikovanom memorandumu Doma zdravlja Banjaluka.

- Uglavnom su ih prodavali ljudima koji treba da otputju u instranstvo i kojima treba dokaz da su negativni na virus korona. Osumnjičena Dragičević je sudski tumač za strane jezike-rekao je izvor "Glasa Srpske".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana