Modriča: Zamjenom stolarije počela realizacija projekta energetske efikasnosti

Srna
Modriča: Zamjenom stolarije počela realizacija projekta energetske efikasnosti

MODRIČA - Srednjoškolski centar /SŠC/ "Jovan Cvijić" u Modriči počeo je realizaciju projekta energetske efikasnosti zamjenom vanjske stolarije.

Ovaj projekat sa 1.070.000 KM finasiraju vlade Repbulike Srpske i Švedske, posredstvom Razvojnog programa UN /UNDP/ i opštine Modriča.

Direktor SŠC Novka Marković rekla je da će biti ugrađena i termo-fasada, rekonstruisan sistem centralnog grijanja, popravljen korv i zamijenjen dio rasvjete u objektu od 2.600 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora.

"Nakon svih radova stvoriće se odlični uslovi za rad 76 zaposlenih i 641 učenika koliko ove školske godine ima Centar", izjavila je Markovićeva.

Makovićeva je navela da je Vlada Republike Srpske obezbijedila 700.000 KM, učešće Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske, Kraljevine Švedske i UNDP-a je 300.000 KM, dok je opština Modriča obezbijedila potrebnu dokumentaciju, za koju je iz lokalnog budžeta izdvojeno 70.000 KM.

Savo Milovanović, direktor preduzeća "Tehnogradnja" Foča, glavnog izvođača radova, rekao je da su završeni grubi radovi i da proizvođač stolarije preduzeće "FAM" iz Brčkog, koje je i podizvođač radova.

Milovanović je dodao da su prozori izgrađeni od šestokomornog PVC materijala, sa troslojnim staklom, dok su vrata od alu-materijala.

"Unutrašnja obrada prozora i ugradnja vrata biće završeni do 27. decembra", rekao je Srni Milovanović i dodao da je ukupna vrijednost radova oko 270.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana