Mladić iz Gračanice uhapšen zbog tragične smrti u porodici: Djever nehotice upucao snahu

Jelena Stanić
Mladić iz Gračanice uhapšen zbog tragične smrti u porodici: Djever nehotice upucao snahu

GRAČANICA - Mladić G. S. (27) iz Gračanice uhapšen je juče zbog sumnje da je u gračanskom naselju Varoš pištoljem usmrtio S. S. (44), potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragedija se desila u ponedjeljak poslijepodne, a policija je do juče tragala za osumnjičenim.

Prema saznanjima “Glasa Srpske” najvjerovatnije je riječ o nesrećnom slučaju u kojem je život izgubila snaha osumnjičenog.

- Priča se da je tragediji prethodila neslana šala između članova ove porodice. Nije poznato da li su se otimali za pištolj ili je djever pokazivao oružje koje je slučajno opalilo i metak pogodio njegovu snahu - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Navodno je mladić nakon tragedije pobjegao, a pretpostavlja se da su prisutni prećutali istinu o okolnostima pod kojima se sve desilo.

Policijskoj stanici je, kako saznajemo, prijavljeno da se čuo pucanj u naselju Varoš, nakon čega su se čuli jauci i galama u kući nastradale.

Izvor “Glasa Srpske” kazao je da su policiji po dolasku na lice mjesta ispričali da je riječ o nesrećnom slučaju, ali da je priča očevidaca bila nelogična te da je sve ukazivalo na to da nešto kriju.

Smrt S. S. konstatovao je ljekar službe hitne medicinske pomoći, a nakon što je policija počela da ispituje okolnosti, posumnjala je da porodica krije istinu.

U kući je pronađen i pištolj za koji nisu imali dozvole. Nakon što je otkriveno da je mladić pobjegao, policija je pokrenula potragu za njim.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su da je Policijskoj stanici u Gračanici u ponedjeljak u 18.45 časova prijavljeno da je upotrebljavano vatreno oružje u naselju Varoš te da je jedna osoba uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

Uviđaj je, kako su kazali u policiji, trajao i juče da bi bile utvrđene sve okolnosti pod kojima se desio ovaj tragični događaj.

Policija

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su da je juče uhapšen G. S. kojeg sumnjiče za prouzrokovanje smrti iz nehata.

- Osumnjičeni je uhapšen i u toku je kriminalistička obrada nad njim. Za sada nemamo više informacija - kazali su u policiji.

Kako saznajemo, on je juče oko 16 časova predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a postupajući tužilac bi danas trebalo da odluči o pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana