Mlada Zvorničanka optužena za preprodaju marihuane i spida

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BIJELjINA - Marija Ostojić (20) iz Zvornika optužena je za šverc narkotika koje je skrivala u kući i dvorištu, a od prodaje je zaradila oko 1000 KM.

Optužnicu protiv nje podiglo je bijeljinsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni  sud u Zvorniku. Ostojićevoj se na teret stavlja krivično djelo  neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i to blaži oblik zašto je predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora

Kako je navedeno u optužnici Ostojićeva je u kući i dvorištu držala više paketića indijske konoplje - "canabis sativa L", odnosno marihuane kao i amfetamina, odnosno drogu  spid koje je u više navrata prodavala od januara do aprila ove godine.

Narkotike je prodavala po cijenama od 10 do 20 KM, a u više navrata od nje je drogu kupilo pet lica čime je zaradila 1010 KM. Djevojku, u optužnici terete  da je od početka januara pa do 18. aprila 2024. godine na području Zvornika osobi L. N. u više navrata prodala pet paketića marihuane za po 10 KM i ukupno 25 grama amfetamina za po 20 KM po gramu.

Ističu da je tako pribavila korist u iznosu od 550 KM. Dalje se navodi da je optužena u istom periodu u Zvorniku licu  V. D. u više navrata prodala ukupno 30 paketića marihuane za po 10 KM, te  za sebe pribavila korist od 300 KM. Nadalje se dodaje da je optužena  od januara do 18 aprila licu T.G. u više navrata prodala ukupno pet paketića marihuane za po 10 KM i  paketić amfetamina za 20 KM, Takođe  je terete da je od februara do 18. aprila licu P. S. na području Zvornika u dva navrata prodala paketić marihuane za 10 KM i paketić amfetamina za 20 KM.  Ostojićevu optužnica tereti i da je  ispred jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku licu Ž. R. u četiri navrata prodala dva paketića marihuane za po 10 KM i dva paketića amfetamina za po 20 KM.

Kako piše u optužnici kod Ostojićeve je droga pronađena pretresom kuće i dvorišta 18. aprila ove godine. Navodi se da je nađeno 19 plastičnih paketića sa marihuanom i 47 paketića spida. Drogu je držala u kući i u žutoj kutiji u dvorištu, a  osim narkotika kod nje je pronađena digitalna vaga za precizno mjerenje, sa tragovima droge, kartica i nosač kartice sa tragovima bijelog praha. Takođe je terete da je u šupi držala metalnu drobilicu zlatne boje na kojoj je utvrđeno prisustvo tetrahidrokannabinol ( THC ), kanabinol (CBN) i kanabidiol (CBD), koji su opojni sastojci indijske konoplje, žargonski marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana