Mitoviću određen pritvor zbog krađa teških 15.500 KM

N.T.
Mitoviću određen pritvor zbog krađa teških 15.500 KM

BANjALUKA – Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Gabrijelu Mitoviću (42) iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio više krađa u kojima je ukrao novac, nakit, satove ukupne vrijednosti od oko 15.500 KM.

Pritvor je određen po prijedlog Okružnog tužilaštva jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo ili učiniti novo.
Mitovićev advokat Marko Mikeš najavio je žalbu na rješenje o pritvoru,a  nije želio da komentariše odluku suda.

Osumnjičenog terete da je počinio četiri teške krađe na području Banjaluke od  06. marta  do  09 aprila ove godine. 

Prema policijskom izvještaju on je koristeći fizičku snagu i podesan alat otvarao vrata i prozore balkona, a potom ulazio u unutrašnjost stanova, gdje je pronalazio i otuđivao novac, nakit, ručne satove. Kako je saopštila ranije PU Banjaluka materijalna šteta pričinjena krađama procijenjena ja na 15.500 KM.

Nezvanično saznajemo da je on provalio u četiri stana iz kojih je ukrao određenu količinu skupocjenog nakita, dukata, novca i nekoliko satova.

- Među ukradenim stvarima je i narukvica "svarovski", dva prstena "kartier" sa cirkonima, skupocjeni satovi, dukati, zlatna pločica s likom Vasilija Ostroškog. Samo u jednom slučaju šteta je oko 7.000 KM, a iz tog stana je između ostalog ukrao sat "fosil" s  cirkonima po rubu, medaljon, prsten s naušnicom s kamenom bijele boje, osam zlatnih dukata, dva para zlatnih naušnica, te oko 1.000 KM – rekao je izvor "Glasa Srpske".

Policija je tokom pretresa stana koje koristi osumnjičeni Mitović pronašla određenu količinu ukradenog nakita.

Mitović je od ranije poznat po krivičnim djelima, a hapšen je početkom januara zbog krađa nakita i skupocjenih satova ukupne vrijednosti od oko 38.000 KM. 

Privođen je krajem prošle godine u akciji „Balkon" zbog sumnje da je a provalio u tri stana iz kojih je ukrao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 maraka. 

Kasnije je prijavljen da je počinio još sedam krađa kojima je pričinio štetu od 19.200 KM.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana