Mišković i dalje u bjekstvu, pretpostavlja se da je imao pomagača

Nebojša Tomašević
Mišković i dalje u bjekstvu, pretpostavlja se da je imao pomagača

BANjALUKA  - Ivica Mišković iz Kaknja koji je juče pobjegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci još nije uhapšen, a za njim i dalje tragaju sva raspoloživa sudska policija i pripadnici banjalučke policije.

Nezvanično saznajemo da je Mišković iskočio kroz prozor iz sobe u prizemlju Osnovnog suda u koju je doveden nakon izricanja presude za obljubu.

Izvor blizak istrazi je rekao da je on iskočio kroz prozor prostorije koji je okrenut prema obližnjem kafe baru "Sudnica" te je pobjegao prema banjalučkom naselju Borik.

Tom prilikom, kako saznajemo gurnuo je policajku koja je bila uz njega i ona je pala na radijator.

- Pokušala je da ga spriječi, ali nije uspjela i tom prilikom je povrijeđena. Iako je kiša padala bjegunac je veoma brzo nestao, a  kod sebe nema ni dokumente ni novac pa pretpostavljamo da je imao pomagača koji ga je čekao i odvezao. Nije isključena ni mogućnost da se negdje sakrio - rekao je naš izvor.

Mišković je juče prije bijega osuđen na četiri godine zatvora zbog obljube djevojčice, odnosno unuke. Cijeli slučaj desio se 2021. godine, a optužnica protiv njega je podignuta i potvrđena prošle godine. On je bio u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica i pritvor, ali je kanije uhapšen. Na Fejsbuk stranici "Stop pedofilija" objavljena je njegova fotografija nakon bjekstva kao i informacija da je on prvo napastovao dječaka od 12 godina u Kaknju, a kasnije devetogodišnju djevojčicu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana