Ministarstvo odbrane BiH: Pokrenut postupak za utvrđivanje odgovornosti vojnika uhapšenog s drogom

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Istražni organi Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH pokrenuli su postupak za utvrđivanje disciplinske i krivične odgovornosti pripadnika Oružanih snaga BiH, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, saopštilo je pomenuto ministarstvo.

- Zajednički štab OS BiH 17. juna zaprimio obavijest Operativnog centra Istočno Sarajevo MUP-a RS, da je pripadnik Oružanih snaga BiH lišen slobode zbog navedene sumnje. Odmah po prijemu obavijesti, nadležni u MO i OS BiH su pokrenuli istražne radnje iz svog domena djelovanja, a radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj-saopšteno je iz MO BiH.

Dodaje se da će ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa,  u skladu sa stepenom prekršaja, biti adekvatno sankcionisano.

Navodi se da Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika OS BiH, koje dovodi do povrede odredaba etičkog kodeksa ponašanja te narušavanja ugleda.

- Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza - navodi se u saopštenju.

Pripadnik OS BiH Nemanja Tripković (28) iz Foče uhapšen je u četvrtak nakon što je kod njega pronađeno više od pet kilograma marihuane. Tripkovića je policija kontrolisala  u Ljubogošti kod Pala i tokom pretresa  "fijata" kojim je upravljao pronađeni su narkotici. Droga je bila skrivena i upakovana u pet paketa. Zajedno sa njim uhapšen je i Slobodan Samardžija iz Sokoca za kojeg se sumnja da mu je prodao drogu ia koji je od ranije poznat po krivičnim djelima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana