Ministarstvo formiralo komisiju za istragu pada aviona na Kozari: Tijela pilota i kopilota polomljena i ugljenisana

N. T.
Ministarstvo formiralo komisiju za istragu pada aviona na Kozari: Tijela pilota i kopilota polomljena i ugljenisana

BANjALUKA - Tijela pilota i kopilota aviona "pajper", koji se srušio na Kozari, Irine Percilijak i državljanina Srbije Igora Ivanovića skoro potpuno su ugljenisana, a oni su umrli usljed teških povrda koje su zadobili prilikom pada, utvrđeno je obdukcijom.

Prema tom nalazu njihova tijela su bukvalno sva polomljena i nije im bilo spasa te su izgorjela kada je planuo kerozin u avionu.

Uzrok pada još nije utvrđen, a Ministarstvo transporta i komunikacija BiH Vojin Mitrović formirao je komisiju nadležnu za daljnju istragu.

- Na čelu komisije je glavni istražilac Salko Begić, a ona će redovno izvještavati javnost o napretku istrage - saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

Avion firme "STS Avijacija" nestao je  s radara  u četvrtak poslijepodne, a olupina je nakon 24-časovne potrage pronađena u petak u šumi u selu Subotići na Kozari.

Tada je jedno tijelo pronađeno  u avionu, a drugo pored njega. Nakon pada avion se raspao na više dijelova koji su ostali rasuti po šumi.

Iz aviona je u doba nesreće obavljana oralna vakcinacija životinja na području Kozare, odnosno bacani su kolačići s lijekom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana