Medini Mukanović 18 mjeseci zatvora za krijumčarenje osoba

Srna
Medini Mukanović 18 mjeseci zatvora za krijumčarenje osoba

SARAJEVO - Medini Mukanović /27/, koja je optužena zbog krijumčarenja osoba, izrečena je kazna zatvora od 18 mjeseci, a koja neće biti izvršena ukoliko optužena u roku do četiri godine ne počini novo krivično djelo.

Mukanovićeva će platiti i sporednu kaznu od 500 KM, a biće joj oduzeti predmeti korišteni za izvršenje krivičnih djela uključujući mobilne telefone i kartice.

Ona je priznala krivicu za krijumčarenje osoba, a procesuirana je u okviru predmeta "Lipa" u kojem je više osoba optuženo za organizovano krijumčarenje osoba koje nisu imale dokumente za zakonit boravak u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mukanovićeva se obavezala da će, nakon pravosnažnosti presude, dati iskaz u svojstvu svjedoka u ovom predmetu, te svjedočiti na glavnom pretresu. Sporazumnim priznanjem krivice, Mukanovićeva se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu Suda BiH.

Pripadnici Granične policije BiH su u decembru 2020. godine, na području Bihaća, Velike Kladuše i Cazina sproveli akciju "Lipa" u kojoj je više od 20 osoba uhapšeno zbog krivičnog djela krijumčarenje osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana