Mladić iz Bihaća prijeti da će napraviti masakr u školi kao onaj u Srbiji

GS
Mladić iz Bihaća prijeti da će napraviti masakr u školi kao onaj u Srbiji

BIHAĆ - Mladić iz Bihaća, Ajdin Z. prijeti da će počiniti masakr sličan onom kakav se desio juče u Beogradu te da će ubiti učenike i zaposlene u Ekonomskoj školi o ovom gradu, javio je portal „Avaza“.

Stravičan slučaj potresao je region kada je juče trinaestogodišnji  K. K. počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka, kao što je ona Ajdina Z..

-Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror - stoji na profilu Ajdina Z.

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je za "Avaz" i potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

-Imamo informaciju. Obavještava se i tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloljetan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti provjeravamo - rekao je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

U Ekonomskoj školi u Bihaću ističu da nema razloga za paniku.

- Obavještavam sve učenike naše škole, kao i njihove roditelje, da zbog situacije koja je nastala zbog objave našeg bivšeg učenika da nema potrebe za panikom. Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni i reagovali su u skladu sa svojim ovlaštenjima – poručio je direktor Ervin Bajrekatrević.

Ajdin Z. lani je na Instagramu objavio video klip  u kome navodi da je već silovao djevojčicu, te da će to sa zadovoljstvom uraditi opet.

-Pozdrav ljudi, ja sam Ajdin Z. i ja sam silovao curicu od 12 godina i to ću opet uraditi i ne može mi ništa. To ću opet uraditi. Silovaću ih. Kada vidim tu istu curu, opet ću je silovati, tako da znate. Jesam silovao, i šta hoćete – poručio je tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana