Malverzacijama s hipotekom: Preduzeće prevareno za oko 189.000 KM

Nebojša Tomašević
Malverzacijama s hipotekom: Preduzeće prevareno za oko 189.000 KM

BANjALUKA - Banjalučani S.S. i O.R. te D.M. iz Šipova osumnjičeni su da su nesavjesnim radom u službi licu D. Đ. iz Šipova izdali listu o nepokretnosti da njegov poslovni prostor nije pod teretom iako je na njemu bila upisana hipoteka banke, pa je on zahvaljujući tome prevario jedno preduzeće.

Nezvanično saznajemo, da je RUGIP imenovalo S.S. i O.R. te D.M. u Komisiju za izdavanje liste nepoktretnosti.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka protiv S.S. i O.R. te D.M. podnesen je izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu za nesavjestan rad u službi, a protiv D.Đ. za prevaru.

- Prijavljena lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinila u vremenskom periodu od 14. maja 2021. godine do 15. aprila 2022. godine, čime su oštećenom preduzeću pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 188 675 KM-navedeno je u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama D.Đ. je zahvaljujući potvrdi koje su mu izdali S.S. i O.R. te D.M. sa jednim preduzećem iz Banjaluke zaključio ugovor o hipoteci na svoj poslovni prostor.

- S obzirom da je taj prostor već bio opterećen hipotekom od jedne banke, preduzeće nije moglo da naplati svoju hipoteku pa je i oštećeno za skoro 189.000 KM-pojasnio je izvor blizak istrazi. N.T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana