Majka ubijenog Marka i ranjenog Miloša Bajovića: Pucao si mi u sinove, a nisi ih poznavao

Nebojša Tomašević
Majka ubijenog Marka i ranjenog Miloša Bajovića: Pucao si mi u sinove, a nisi ih poznavao

Trebinje - Sve si mi srušio za jedan minut! Ubio si mi sina pred ženidbu, pred sve što ga je čekalo u životu, a drugi mi jedva ostao živ! Zašto, kad ih gotovo ni poznavao nisi?

Ovo je juče na početku suđenja Nemanji Iliću (32) iz Bileće, optuženom za ubistvo sugrađanina Marka Bajovića (25) i teško ranjavanje njegovog brata Miloša (31), izjavila majka Bajovića Ruža.

- Zašto si mi unesrećio porodicu? - rekla je kroz suze Ruža Bajović pred sudskim vijećem kojim je predsjedavao Haris Hakalović.

Ispričala je da je kao udovica poginulog borca Vojske Republike Srpske od 1992. odgajala kao samohrana majka dvojicu sinova i kćerku u lošem imovnom stanju i načinila od njih prave ljude.

 - O tome vam mogu svjedočiti svi koji su znali moju djecu, od najranijeg djetinjstva do danas. Kada je Marko ubijen, dobili smo 3.000 telegrama, a sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi - istakla je ona.

Kazala je da su sinovi po završetku fakulteta u Banjaluci otvorili kafić dobivši subvencije kao djeca palih boraca, a kćerka se udala.

- Kada sam nakon žalosti za suprugom malo došla sebi i postala najsrećnija majka na svijetu, zadesila me smrt jednoga i ranjavanje drugog sina. U svoje i ime kćerke tražiću maksimalnu kaznu za Ilića i sve obeštećenje koje nam pripada jer, iako nam Marka ništa ne može vratiti, ovo je barem djelić pravde koju treba da dobijemo - kazala je Ruža Bajović.

Advokat optuženog Ilića Mira Vučinić je na ove iskaze dodala da odbrana i optuženi ne spore ubistvo, ali će, kako kaže, dokazati da se događaj nije desio na način kako to optužba tvrdi. Odbrana je zatražila odgađanje jučerašnjeg suđenja jer je, po obrazloženju Vučinićeve, tek 18. decembra dobila medicinsko-balističke i druge nalaze pa nije imala dovoljno vremena za pripremu. Nastavak je zakazan za 28. decembar kada će biti saslušan Miloš Bajović.

Prema optužnici, Ilić je pucao u braću Bajović 14. jula u 3.45 časova ispred jednog bilećkog kafića. Tada je ubio Marka, a teško ranio Miloša. Ilić se ranije izjasnio da nije kriv po navodima optužnice.

Tužilac

Tužilac Žarko Milić ispričao je da su Bajovići sa društvom bili u kafiću kao i optuženi Ilić.

- Jedni drugima su odbijali uzeti počašćeno piće i svađali su se, ali ništa nije slutilo na ovakvu ozbiljnost dok se nakon fajronta u 3.30 nisu automobilima susreli na nizbrdici ispod kafića. Tu je Marko izašao iz automobila i prišao Ilićevom "pasatu", a ovaj iz auta zapucao pištoljem "glok 17" i pogodio ga u srce. To je bio smrtonosni metak ispaljen na oko 80 centimetara udaljenosti, dok je u Miloša ispalio nekoliko hitaca sa udaljenosti od dva metra - kazao je tužilac Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana