Lukač: Intenzivna potraga za dvije osobe nakon ranjavanja pripadnika SAJ-a

GS
Lukač: Intenzivna potraga za dvije osobe nakon ranjavanja pripadnika SAJ-a

MALI ZVORNIK - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se intenzivno traga za dva lica koja su u bjekstvu nakon incidenta u Bijeljini rano jutros kada je ranjen pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, kao i jedan od učesnika incidenta.

-Došlo je do ranjavanja jednog našeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, nadamo se da će biti dobro, sada je u stabilnom stanju - rekao je Lukač novinarima u Malom Zvorniku, prenijela je Srna.

On je naveo da su incidentnu situaciju napravila lica koja su od ranije poznata policiji kao bezbjednosno interesantna.

-Naši policajci koji su bili u civilu su se umiješali, jer je jedno lice maltretiralo žensku osobu, fizički je tukao i pokušavao da uđe u auto. Došlo je i do upotrebe oružja od tih lica i naši pripadnici su odgovorili - rekao je Lukač.

Prema riječima ministra, dva lica su u bjekstvu, a jedno lice koje je upotrebilo oružje je ranjeno.

-Intenzivno se traga za ova dva lica koja su u bjekstvu i nadamo se da ćemo ih vrlo brzo privesti i razrješiti ovu situaciju - dodao je Lukač.

Pripadnik SAJ-a ranjen je kada je sa dvojicom kolega intervenisao nakon napada na djevojku i mladića koji ju je branio, a  potom je došlo do pucnjave.

Policijskoj stanici Bijeljina noćas oko dva časa prijavljeno je da je u blizini ugostiteljskog objekta došlo do pucnjave.

-Patrola policije izašla je na lice mjesta, i zatekla sa povredama, najvjerovatnije od oružja, O.P. iz Brčkog i P.K. iz Gradiške, koji je policijski službenik Specijalne antiterorističke jedinice - saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

U policiji su dodali da su oba lica prevezena u Medicinski centar Bijeljina.

Policija je radom na terenu, te prikupljenim dokazima, došla do saznanja da je prethodno više lica iz Brčkog fizički napalo S.G. iz Bijeljine.

-S.G. iz Bijeljine napadnut je dok je pokušavao da spriječi drugog nepoznatog muškarca koji je fizički nasrnuo na djevojku u vozilu. Tokom toga, nepoznati muškarci su pucali u pravcu automobila, a intervenisali su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, usljed čega je jedan povrijeđen - naveli su iz policije.

Za Brčacima je raspisana potraga u cilju pronalaska i hapšenja.

-Dvojica muškaraca, koja su noćas ranjena iz vatrenog oružja u Bijeljini, trenutno su van životne opasnosti - izjavio je hirurg u bijeljinskoj Bolnici „Sveti vračevi“ Željko Pejović.

Pejović je novinarima rekao da su u bolnicu noćas u 2.20 časova dovezena dva mlađa muškarca sa prostrelnim ranama ekstremiteta.

-Jedan ima prostrelnu ranu na butini lijeve noge, bez povrede kosti, a drugi prostrel potkoljenice i mekih tkiva sa povredom kosti - precizirao je Pejović.

On je naveo da je jedan od mladića, koji je rodom iz Brčkog, u jutarnjim časovima nakon ukazane pomoći izrazio želju da bude prebačen u primarnu zdravstvenu ustanovu i prebačen je u brčansku bolnicu, dok je drugi ostao na liječenju u bijeljinskoj bolnici.

-Obojica su stabilno, van životne opasnosti - naveo je Pejović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana