Lopovi "pali" tokom rutinske policijske kontrole

Nebojša Tomašević
Lopovi "pali" tokom rutinske policijske kontrole

BANjALUKA - Stefan G. i Darko M. iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su počinili teške krađe tako što su provalili u veći broj kuća na području Laktaša, a otkriveni su slučajnom kontrolom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, njih je policija juče kontrolisala u  saobraćaju  i zbog određenih sumnji su privedeni na ispitivanje.

- Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da oni stoje iza većeg broja krađa koje su prijavljene tog jutra. Naime policiji su građani prijavili da su im opljačkane kuće i stanovi – rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili su da Stefana G. i Darka M. terete da su počinili sedam teških krađa.

- Policiji u  Laktašima  13. juna su se obratili G.K, M.G. i B.S. te prijavili da je u toku noći 12. na 13. jun ove godine izvršena provala u njihove stambene objekte na području  Laktaša. Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, u saradnji sa policijskim službenicima odsjeka za imovinske delikte Policijske uprave Banjaluka, uhapsili su S.G. i D.M. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krađe-rekli su u PU Banjaluka.

Dodali su da je utvrđeno da su pomenuti od maja  do 13. juna ove  godine počinili sedam teških krađa na području Laktaša i Banjaluke.

- Na osnovu naredbe za pretresanje Osnovnog suda Banjaluka, izvršen je pretres vozila i objekata koje koriste lica lišena slobode gdje su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku a koji su proistekli iz izvršenih krivičnih djela - navode u policiji.

Ističu da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pod čijim nadzorom se sprovode sve aktivnosti na evidentiranju i dokumentovanju krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana