Ljubavnici osumnjičeni za navođenje na prostituciju uhapšeni u akciji “Grof”: Podvodili djevojke u hotelima i stanovima

Jelena Stanić
Ljubavnici osumnjičeni za navođenje na prostituciju uhapšeni u akciji “Grof”: Podvodili djevojke u hotelima i stanovima

SARAJEVO - Ljubavni par, muškarac (28) iz Trnova i žena (32) Doboja, uhapšeni su u utorak u okviru akcije “Grof” zbog sumnje da su podvodili žene iz BiH i Srbije, te organizovali prostituciju i u inostranstvu, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Sve je, prema nepotvrđenim informacijama, počelo kada je Dobojka upoznala mladića iz Trnova koji je bio organizator međunarodne prostitucije.

- Nije poznato da li je žena na početku veze znala za njegove poslove, ali sumnja se da je u nekom trenutku otkrila, te da se vremenom uključila u ovaj kriminalni posao - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Kako je rekao, pretpostavlja se da je ona ubrzo preuzela glavne poslove i organizaciju. Prema prikupljenim dokazima, njih dvoje su djevojke najčešće odvodili u dobojske hotele i privatne stanove, a nerijetko i van granica BiH.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su da su uhapšene dvije osobe osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju, te da su pretresene dvije lokacije u Trnovu i Doboju.

- Pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a uhapšeni su nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA predati Tužilaštvu BiH na dalje postupanje - kazali su u SIPA ne iznoseći detalje.

U Tužilaštvu BiH kazali su da će postupajući tužilac iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima i mjerama u vezi sa ovim predmetom.

- Sumnjičimo ih da su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, te da su iskorišćavali osobe koje su angažovali za pružanje seksualnih usluga - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U akciji su učestvovali i pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo BiH i SIPA nastavljaju intenzivnu istragu protiv dvoje osumnjičenih za međunarodno navođenje na prostituciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana