Ljekari se i dalje bore za život Nebojše Tubića bivšeg dečka Goce Božinovske VIDEO

Tanjug, Večernje novosti, Blic
Ljekari se i dalje bore za život Nebojše Tubića bivšeg dečka Goce Božinovske VIDEO

Beograd – Poznati beogradski biznismen Nebojša Tubić Žabac (52), bivši dečko pjevačice Goce Božinovske, i dalje je životno ugrožen pošto je sinoć izrešetan u piceriji u Novom Sadu, prenose agencije.

- Operacija pacijenta koji je ranjen iz vatrenog oružja ispred novosadske picerije “Aleksandar” završena je i on je i dalje u životnoj opasnosti - izjavila je Tanjugu potparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Jurišin je kazala da se N. T. nalazi u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra sa teškim tjelesnim povredama.

Prema njenim riječima, povrijeđeni je dovezen u Urgentni centar sa teškom tjelesnom povredom, prostrijelnom ranom na glavi.

Portparol Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić rekla je ranije Tanjugu da je u pucnjavi koja se sinoć dogodila ispred novosadske picerije “Aleksandar”, u ulici Miše Dimitrijevića, teško ranjen 52-godišnji N. T.

Tomićeva je navela da je za sada nepoznato lice prišlo N. T. i u njega iz automatskog oružja ispalilo rafal.

Kako su prenijeli mediji, Nebojša Tubić Žabac ranjen je sinoć, oko 18.00 časova, dok je sjedio sa prijateljima u u bašti picerije “Aleksandar” nedaleko od svog stana.

Na žrtvu je pucano iz automatskog oružja, vjerovatno “škorpiona” i to svega desetak metara od policijske stanice koja se nalazi preko puta picerije.

Napadač je u Tubića pucao sa suprotne strane ulice i to iz automatskog oružja.

Dobar dio hitaca je završio u zidu picerije, a nekoliko njih je Tubića pogodilo u glavu.

Iako teško ranjen, Tubić je po prijemu u bolnicu bio svjestan i mogao da komunicira sa ljekarima.

Prema prvim podacima, u Tubića je pucao muškarac visok oko 175 – 180 centimetara, obučen u crnu trenerku, a na glavi je imao ribarski šešir, vjerovatno crne boje.

Napadač je, nakon što je ispalio rafal u pravcu picerije, pješke pobjegao sa lica mjesta u pravcu ulice Đorđa Servickog koja od Miše Dimitrijevića vodi ka katoličkom groblju, odakle mu se gubi svaki trag.

Novosadska “siva zona”

Žabac je poznat javnosti kao dugogodišnji dečko folk-pevačice Goce Božinovske, čiji je nevjenčani suprug, Zoran Šijan, ubijen 1999. godine.

“Novosti” navode da je važio za posljednjeg poznatog čovjeka iz novosadske “sive zone” još iz devedesetih godina koji je preživio ta vremena.

Nezvanično, povezivan je sa trgovinom narkoticima, ali to nikada nije zvanično potvrđeno.

Zvanično, bavio se prodajom automobila, a u onim najskupocenijim često je viđan na novosadskim ulicama.

Uz to, posjedovao je i više oldtajmera, pa je i u srijedu, ispred njegove garaže u Ulici Kola srpskih sestara, bio parkiran izuzetno dobro očuvan i vrijedan “volvo 444”, star preko pola vijeka.

Pored prodaje automobila, Tubić je proteklih godina držao i više kafića i klubova, od kojih su najpoznatiji “Garaža” u novosadskom naselju Liman IV i “Hacijenda” u Bačkoj Palanci.

Često je povezivan i sa odbeglim pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem.

Na suđenjima Šariću on je pominjan kao čovjek koji je prisustvovao njegovim sastancima sa Miletom Jerkovićem i Jocom Amsterdamom, u vili na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici.

Šarićev uhapšeni advokat Radovan Štrbac je na suđenju, međutim, tvrdio da se Tubić nije bavio ničim osim što je prodavao informacije.

Tubić je, inače, iz Čelareva kod Bačke Palanke.

Tu mu i dalje žive supruga, od koje se nikada nije zvanično razveo, i odrasli sin i kćerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana