Lišena slobode dva lica zbog provaljivanja u porodične kuće

Srna
Lišena slobode dva lica zbog provaljivanja u porodične kuće

MRKONjIĆ GRAD- Banjalučani S.K. i M.V. lišeni su sobode jer su osumnjičeni da su izvršili više krivičnih djela teške krađe, provale u porodične kuće na području Mrkonjić Grada, Livna, Ključa i Banjaluke, rekla je Srni portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Ona je objasnila da su policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih informacija došli do saznanja da se pomenuta lica nalaze u mjestu Ratkovo u opštini Ključ, te su danas u saradnji sa Policijskom stanicom Ključ lišeni slobode.

"Od osumnjičenih lica privremeno su oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, i to zlatni nakit, odjevni predmeti i mobilni telefoni koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navela je Vulinova i dodala da je daljim provjerama osumnjičenih lica ustanovljeno da je za tim osobama potragu raspisala Policijska stanica Banjaluka-Lazarevo zbog počinjenih više krivičnih djela teška krađa.

Ona je naglasila da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nad osumnjičenim licima izvrši kriminalistička obrada.

"Prilikom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da se navedena lica sumnjiče da su izvršila četiri provale u porodične kuće na teritoriji opštine Mrkonjić Grad. Nakon kriminalističke obrade, predati su Policijskoj stanici Banjaluka-Lazarevo na dalje postupanje", kaže Vulinova.

Policijska uprava Mrkonjić Grad apeluje da građani preduzmu odgovarajuće mjere kako njihovi stanovi ili kuće u vrijeme njihovog odsustva za vrijeme godišnjih odmora ne bi bili meta izvršilaca krivičnih djela protiv imovine, te da u slučaju uočavanja neuobičajenih dešavanja oko svojih ili tuđih objekata, pozovu policiju na besplatan broj 122.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana