Lažnom kaznom prisvojili 20KM

J.Sa.
Foto: Ilustracija

NOVI TRAVNIK – Opštinski sud u Travniku podigao je optužnicu protiv Darka Pejakovića (51) i Armina Mehina (27) zbog sumnje da su zloupotrijebili svoj položaj i prisvojili 20KM.

U optužnici suda navedeno je da su osumnjičeni kao policijski službenici  MUP-a Srednjobosanskog kantona 21. jula lani u blizini benzinske pumpe ,, Ina“ u Novom Travniku zaustavili vozilo "dačia logan" kojim je upravljala A. A. a n mjestu suvozača biop je L. R, te su im lažno saopštili prekršaj.

- Nakon prethodnog razgovora sa A. A, pregleda njezinih dokumenata, oni su njoj lažno saopštili da je počinila prekršaj i da joj trebaju izdati prekršajni nalog jer je bila početnica, a na vozilo kojim je upravljala i koji je iznajmila od auto kuće za privremeno korištenje nije zalijepila znak ‘’P’’ koji označava početnika u saobraćaju. Rekli su joj da se situacija može riješiti i na drugačiji način kako ne bi morala ići u policijsku stanicu jer je imala dokumente druge države i kako bi ih mogla počastiti i odmah nastaviti kretanje sa vozilom – stoji u optužnici.

Dodaju da su bili svjesni da A. A. nije počinila prekršaj jer je iznajmila vozilo i da kao državljanin druge države nije bila u obavezi da zalijepi znak ,,P“ i da postupaju suprotno navedenim propisima.

- Suvozač L. R. iz novčanika je izvadio 20 KM i dao policijskom službeniku Mehina Arminu koji je novac stavio u džep, da bi nakon toga A. A. vratili dokumente. Oni su na taj način sebi pribavili imovinsku korist za navedeni iznos – pojašnjeno je u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana