Lažni direktor iz Pala prijavljen za pet krivičnih djela

N. T.
Lažni direktor iz Pala prijavljen za pet krivičnih djela

BANjALUKA - Protiv Slavojka Muharemovića iz Pala u okviru akcije "Silva" policija je podnijela dopunu izvještaja kojim ga tereti da je lažno se prdstavljajući počinio iše krivičnih djela, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Izvještaj protiv njega je dostavljen Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo. Nezvanično saznajemo da je Muharemović radio u firmi "Špic petrol" kao šumski tehničar, a predstavljao se kao direktor  firme.

- Osumnjičenog S. M. teretimo da je od marta do juna prošle godine na području više šumskih gazdinstava počinio krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, utaja poreza i doprinosa falsifikovanje ili uništavnje službene isprave, spriječavanje dokazivanja i davanje mita u obavljanju privredne djelatnosti - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnji poslova Republike Srpske.

Dodaje se da je on krivična djela počinio predstavljajući se kao odgovorna osoba u preduzeću  sa sjedištem u Palama.

Policijska akcija "Silva" sprovedena je 2018. godine kada je uhapšeno prvo 21, a zatim 24 lica zbog oranizovane krađe šume, zloupotreba položaja, stavljana određenih osoba u povlašten položaj pri prodaji šume.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana