Laktašanin sumnjičen za teške krađe prijetio djevojci

Nebojša Tomašević
Laktašanin sumnjičen za teške krađe prijetio djevojci

LAKTAŠI – Đuro Ubiparip iz Laktaša ispitan je u policiji zbog sumnje da je slao prijeteće popruke poznanici, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je poznat policiji od ranije po krivičnim djelima, krađama, ali i tučama.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, Ubiparipa terete za ugrožavanje sigurnosti.

- Policiji je 30. juna oštećeno lice prijavilo da joj je Đ.U. putem društvene mreže poslalo više poruka prijetećeg sadržaja, što je kod oštećene izazvalo osjećaj straha i ugroženosti po život i tijelo - saopšteno je iz policije.

Navodi se da se dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti. On je  naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica Đ. U. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ubiparip je hapšen 2015. godine u akciji "Kliješta" zbog sumnje da je zajedno sa još dvije osobe počinio više krađa teških oko 30.000 KM.

On je poznat i po sukobu iz 2014. godine kada ga je hicem iz puške u kafiću "Kod Francuza" u Trnu  ranio Dragan Č. iz Jablana kod Laktaša. Pucnjavi je prethodio sukob između dvojice poznanika zbog duga od 40 marka koje je Dragan Č. dugovao Ubiparipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana