Laketa: Nema informacija o motivima napadača iz Zovog Dola

Srna
Laketa: Nema informacija o motivima napadača iz Zovog Dola

TREBINjE- Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da o motivima lica koje je pucalo na policiju i mještane u nevesinjskom selu Zovi Do još ne može dati informacije jer je istraga u toku, a utvrđeno je da je u dva navrata ovaj muškarac ilegalno prešao granicu BiH.

"Za sada je utvrđen identitet, da je francuski državljanin, da nije riječ o migrantu i da je lice koje je sigurno bilo obučeno da rukuje vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama, što je i pokazao u tom događaju", rekao je novinarima Laketa.

On je dodao da je utvrđeno da je lice u dva navrata ilegalno prešlo granicu BiH, odnosno u jednom slučaju je deportovano tokom 2023. godine iz BiH u Hrvatsku, da bi nakon toga u još neutvrđenom vremenskom razmaku opet ušao u BiH i Republiku Srpsku.

"O motivima njegovog nastupa vezano za događaje u Zovom dolu još ne mogu da dam informacije jer je istraga u toku. Čim dobijemo određene informacije koje bi eventualno ukazivale o eventualnim motivima, podijelićemo ih sa javnosti", rekao je Laketa na konferenciji za medije Policijske uprave Trebinje.

On je rekao da su kod ovog lica nađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela iz Berkovića, a prijavljeni su nadležnoj Policijskoj stanici.

"S obzirom na to da su radnjom uviđaja izuzeti ti dokumenti, te stvari koje su pronađene, a prijavljena je krađa, sa sigurnošću možemo reći da lice ima veze sa onim što se dešavalo u Berkovićima. Da li ih je bilo više ili je bio sam, i u tom pravcu vodimo istragu i čim dobijemo informacije ustupićemo ih", rekao je Laketa.

Laketa je objasnio da je na području Berkovića bilo više prijava, a određena dokumenta koje su ukradena su pronašli kod ovog francuskog državljanina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana