Lagao da je pao niz stepenice, policija u šumi našla zakopan automobil

Srna
Lagao da je pao niz stepenice, policija u šumi našla zakopan automobil

SPLIT - Mladić (25) koji je protekle sedmice s Hvara sa tešim povredama doveden u splitsku bolnicu, ljekarima je rekao da je pao niz stepenice, a ustvari je imao saobraćajnu nesreću nakon koje je zakopao automobil kako bi prikrio dokaze, saznaje Indeks u splitskoj policiji.

U policiji kažu da su još u četvrtak obaviješteni da je 25-godišnjak s teškim povredama prebačen u splitsku bolnicu i da je ljekaru rekao da je pao niz stepenice. Međutim, policija je u tome uočila nelogičnosti i nejasnoće.

- Obzirom na utvrđene nelogičnosti i to da je 25-godišnjak do sada evidentiran kao počinilac saobraćajnih prekršaja, nastavili smo da prikupljamo informacije i došli do saznanja kako postoji mogućnost da je imao nesreću radi čega smo napravili detaljan obilazak lokalnih puteva koje vode od Jelse i Vrisnika prema drugim obližnjim mjestima. Između mjesta Zavala i Ivan Dolac uočili smo sviježe tragove kočenja i bočnog zanošenja vozila, odnosno mjesto gdje se vjerovatno dogodila saobraćajna nesreća. Međutim, tamo su pronađeni samo dijelovi vozila - saopštili su iz splitske policije.

Naveli su i da su daljnjim radom na terenu došli do saznanja da se na tom mjestu dogodila nesreća te da je vozilo najvjerovatnije uklonjeno i skriveno kako se za nesreću ne bi saznalo.

Policija je potom 29. januara u šumi u blizini mjesta Vrisnik pronašla veći nasip sviježe zemlje, a ispod nje zakopan automobil čije su dijelove policajci pronašli na mjestu saobraćajne nesreće.

Istrgom je utvrđeno postojanje sumnje da 25-godišnjak nije prilagodio brzinu stanju i uslovima na putu usljed čega je izazvao nesreću s materijalnom štetom, a vozilom je upravljao prije sticanja tog prava.

Zbog toga je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog, a policija nastavlja da istražuje ovaj slučaj domišljatog prikrivanja nesreće s kakvim se još nisu susreli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana