Kriminalac lažno prijavio da su ga u Banjaluci napali "tamnoputi mladići"

J.S
Kriminalac lažno prijavio da su ga u Banjaluci napali "tamnoputi mladići"

BANjALUKA - Osuđeni kriminalac Vladimir Opaček (28), državljanin SAD, lažno je prijavio da su ga u banjalučkom naselju Lazarevo napala i opljačkala trojica "tamnoputih mladića", nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Opaček je u utorak prijavio da su ga nepoznati muškarci u blizini fabrike "Vitaminka" napali i ukrali novčanik i sat, a kako saznajemo policija je nakon kraće istrage posumnjala u njegove navode te ga je privela na ispitivanje.

- On je odbio poligrafsko ispitivanje, te je kasnije kazao da ga niko nije napao te da su povrede koje je imao nastale kada je pao u trnje - kazao je izvor "Glasa Srpske" i dodao da se Opaček nije mogao sjetiti gdje su mu novčanik i sat.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, ne iznoseći detalje, da su prikupili dokaze i utvrdili da nad V.O. nije izvršeno razbojništvo.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama - kazali su u policiji.

U medijima se pojavila vijest da su napadači bili migranti, koji su inače svakodnevna pojava u ovom banjalučkom naselju zbog blizine Autobuske i Željezničke stanice.

Opaček je 2013. godine u Americi, prema navodima stranih medija, osuđen na deset godina zatvora, od kojih je odlužio pet.

On je takođe u Banjaluci nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva kada mu je izrečena i obavezna mjera psihijatrijskog liječenja na koje nije upućen zbog nepravosnažnosti presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana