„Kraljica džeparoša“ osumnjičena za još jednu krađu

Jasmina Salopek
„Kraljica džeparoša“ osumnjičena za još jednu krađu

GRADIŠKA- Sabaheta Džindo (64) iz Sarajeva, poznata po nadimku „kraljica džeparoša“, osumnjičena je da je u novembru prošle godine u jednom butiku iz torbe ukrala novčanih sa oko 1.800 KM, saznaje „Glas Srpske“.

Protiv su Džindo službenici Policijske uprave Gradiška u četvrtak Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj zbog krivičnog djela krađa.

-Licu S. Dž. na teret stavljamo da je u novembru prošle godine u butiku u Vidovdanskoj ulici iskoristila nepažnju vlasnice, ušla u prostorije za šivenje i iz torbe oštećene otuđila novčanik u kojem se nalazilo oko 1.800 KM i lična dokumenta, te je tom prilikom sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist, a oštećenoj pričinila materijalnu štetu – saopštili su iz policije.

Džindo je od ranije poznata policiji, a u decembru 2019. godine uhapšena je, zajedno sa suprugom Mirsadom, u u zajedničkoj akciji banjalučke i dobojske policije "Džep". Tada su uhapšeni zbog sumnje da su za godinu dana banjalučane odžeparili za oko 13.300 maraka.

Prema ranijim informacijama, ona je koristila istu taktiku za krađe kao i sada, odnosno koristila je nepažnju kupaca u buticima i tržnim centrima te im iz torbe krala novčanike, a suprug bi je sačekao u kolima ispred objekta i vozio na novu lokaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana