Krali gorivo iz firme u kojoj su radili, prodajom „zaradili” 16.000 KM

Jasmina Salopek
Krali gorivo iz firme u kojoj su radili, prodajom „zaradili” 16.000 KM

GRADIŠKA -Dragan Đ (53), Dragomir G (41), Danilo S. (39) i Ognjen G. (28) uhapšeni su zbog sumnje da su iz radne mašine ukrali pogonsko gorivo vrijedno 16.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da su Dragan Đ. i Ognjen G.  čuvari radilišta firme "Eko Euro tim", dok su Dragomir G. i Danilo S. bageristi u toj firmi.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenih, da je krađa prijavljena u utorak ujutro.

 Policiji je prijavljeno da u mjestu Donja Dolina i Greda kod Gradiške, tada nepoznata lice kradu gorivo iz radne mašine vlasništvo privatnog preduzeća - stoji u saopštenju.

Dodaju da su policajci nakon prijave na terenu uočili D. Đ. koji je upravljao "fiatom", te su pregledom vozila u prtljažniku pronašli više kanistera u kojima se nalazilo pogonsko gorivo. - Daljim radom na terenu identifikovani su i D.S, O.G. i D.G. koji su zajedno sa D.Đ. učestvovali u krađi goriva iz mašina, te su svi uhapšeni - pojasnili su iz policije. Osumnjičenima se na teret stavlja da su od maja ove godime konstantno krali gorivo. Oni su ukrali oko 5-000 litara, te ga međusobno dijelili i prodavali trećim licima, čime su preduzeću pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 16.000 KM - rekli su u policiji.

Kod kuće Dragomira G. pronađeno je oko 648 litara goriva, koje je vraćeno oštećenom.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv uhapšenih podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana