Krali automobil pa pustili psa na patrolu, policajac morao da puca

GS
Krali automobil pa pustili psa na patrolu, policajac morao da puca

SARAJEVO - Dvojica Sarajlija koje je policijska patrola zatekla u krađi automobila lišeni su slobode nakon što su na policajce pustili psa, prenosi portal Kliks.

Pas je lakše povrijedio jednog policajca koji je bio prinuđen da puca i ubije životinju.

Policija je sinoć u 23.05 časova obaviještena da je u ulici Turhanija u opštini Centar u toku krađa automobila, a dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su u kređi zatekli dvije nepoznate osobe koje su se pokušale udaljiti sa lica mjesta.

Kako je saopštila policija, jednog osumnjičenog policajci su odmah zadržali, dok je drugi, vodeći psa na povocu, nastaviio da bježati da bi, nakon što su ga policijski službenici sustigli, pustio psa sa povoca na policajce.

-Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predjelu noge, tako da je on kako bi spriječio daljnji napad upotrijebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja dva, a s obzirom na to da se napad nastavio i još tri metka u pravcu psa – navedeno je u saopštenju.

Nakon toga, policijski službenici su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, lišili slobode A.N. (35) iz Sarajeva, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, uhapsili A.Z. (43) godine iz Vogošće.

Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je pružena u Opštoj bolnici „Prim. dr Abdulah Nakaš“, gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana