Kotorvarošaninu potvrđene dvije godine robije za pokušaj obljube djevojčice

Nebojša Tomašević
Kotorvarošaninu potvrđene dvije godine robije za pokušaj obljube djevojčice

BANjALUKA - Mile V. iz Kotor Varoša pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na dvije godine zatvora zbog pokušaja obljube 12-godišnje djevojčice u oktobru 2018. godine.

Ova kazna mu je izrečena  nakon što je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu koju je, nakon ponovljenog postupka, izrekao Okružni sud u Banjaluci.

Sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović, za "Glas Srpske" je potvrdila da je vijeće odbilo kao neosnovane žalbe okružnog javnog tužioca u Banjaluci i branioca optuženog, te je potvrđena prvostepena presuda.

Prvom presudom Mile V. je 2019. godine  osuđen na pet godina zatvora, ali je tu presudu Vrhovni sud  Srpske ukinuo i postupak vratio na novo suđenje. Nakon ponovljenog postupka  mu je izrečena kazna od dvije godine.

Slučaj je zbog zaštite žrtve bio zatvoren za javnost, a u optužnici se navodilo da je Mile V. djevojčicu, koju je poznavao, presreo i pokušao je nagovoriti da imaju seksualni odnos. Djevojčicu je navodno vidio u društvu momka i zaprijetio joj je da će to reći njenim roditeljima, ukoliko ne bude imala odnos s njim. Tom prilikom on je djevojčici rekao da ode kući da se okupa i da dođe u njegov apartman.

Kada je djevojčica pokušala pobjeći, zgrabio ju je za rukav duksa i povukao prema sebi i tom prilikom njoj je ispao mobilni telefon iz džepa te se  razbio. Ona se uhvatila za ogradu, a  napasnik  joj je prišao s leđa, stavio joj ruke na tijelo i pokušao je poljubiti. Ona je to spriječila tako što je usta prekrila rukom.

Optuženi joj je ponovio da dođe kod njega u apartman, prijeteći da će svima pričati nešto ružno o njoj. Upozorio ju je i da nikome ne smije pričati o tome što se dogodilo. Djevojčica se potom uspjela oteti i pobjeći kući i sve je ispričala roditeljima, koji su pedofila prijavili policiji, pa je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana