Kotor Varoš: Automobilom usmrtio dječaka ispred garaže FOTO

N. Tomašević Foto: A. Čavić
Kotor Varoš: Automobilom usmrtio dječaka ispred garaže FOTO

Kotor Varoš - Dječak Predrag Avdalović (13) poginuo je u nedjelju oko 21 čas ispred garaže u selu Tešići kod Kotor Varoša, kada ga je udario automobil "pežo 106", kojim je upravljao Srećko Đukarić.

U trenutku kada se dogodila tragedija dječak je sjedio ispod nadstrešnice garaže i nožem oštrio drvene kočiće u blizini vikendice njegovog djeda pored koje prolazi makadamski put.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva potvrđeno je da se ova teška nesreća dogodila oko 21 čas i da je dječak poginuo dok je bio u dvorištu porodične kuće. Kazali su da će uzrok nesreće biti utvrđen nakon što se obave neophodna vještačenja vozila.

Portparol tužilaštva Maja Đaković-Vidović je kazala da je naređeno uzimanje krvi od vozača kako bi se utvrdilo da li je vozio pijan, te obdukcija tijela dječaka da bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Prema nezvaničnim informacijama, neposredno prije nesreće Đukarić se kretao "pežoom" iz pravca Kotor Varoša i navodno je bio pijan.

Kada je došao u blizinu garaže gdje se nalazio dječak izgubio je kontrolu, udario u dva stuba koji su držali krov nadstrešnice i izbio ih. Tom prilikom udario je dječaka koji je zadobio teške povrede od kojih je preminuo u kotorvaroškom Domu zdravlja "Sveti Pantelejmon".

Očevici nesreće su ispričali da je od siline udara dječak odbačen nekoliko metara dalje od mjesta gdje je bio. Na mjestu gdje ga je odbacio automobil i juče su stajale patike i krv. Prva mu je u pomoć pritekla baka Dobrila Tešić koja se nalazila u dvorištu pored česme. Kada je ona zakukala okupili su se i mještani. Stigli su dječakov djed Miladin Tešić zajedno sa Denisom Barjaktarevićem. Oni su bili na obližnjem proplanku u lovu. Bajraktarević je odmah dječaka odvezao automobilom u bolnicu u Kotor Varoš.

Prvi komšija dječakovog djeda Miladina, Momir Petrović rekao je da je šokiran nesrećom. Kazao je da je s njim i njegovim djedom i bakom često pio kafu i rakiju kada su dolazili u selo. Za tragediju je saznao tek juče ujutro.

- Dječak je bio živahan, ali nikada nije pravio probleme. Mnogo je pomagao djedu i baki. Ovo je tragedija za čitavu porodicu i selo - rekao je Petrović.

Nastradali dječak bio je učenik sedmog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Kotor Varošu. Njegova razrednica Jelena Kezija rekla je da su učenici sa bolom primili vijest o pogibiji svog drugara. Istakla je da je dječak bio miran i dobar učenik.

Dječakovi roditelji i sestra žive u Čačku u Srbiji, a dječak se kod djeda i bake, majčinih roditelja, doselio prošle godine. Njegovi roditelji danas bi trebalo da stignu u Kotor Varoš kada će biti određen i datum sahrane.

Pozajmio automobil

Kako smo saznali od mještana sela Tešići, Srećko Đukarić, koji je "pežoom" udario dječaka, tog dana je krenuo prema kući njegovog djeda Miladina Tešića da traži Denisa Barjaktarevića sa kojim je drugovao.

Automobil "pežo", kojim je usmrtio dječaka, nije njegovo vlasništvo, već ga je pozajmio od poznanika.

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana