Kosta Pandurević uhapšen zbog pokušaja ubistva Adija Nukića

N.T.
Kosta Pandurević uhapšen zbog pokušaja ubistva Adija Nukića

ISTOČNO SARAJEVO – Kosta Pandurević (22) iz Istočnog Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pokušajem ubistva Adija Nukića (32) koji je juče ranjen sa više hitaca iz pištolja ispred kafe bara "Moka" u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Policija je pronašla i motor „KTM“ s kojeg je napadač pucao na Nukića,a bio je skriven nedaleko od kuće gdje osumnjičeni boravio.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, Pandurevića terete za pokušaj ubistva i on će nakon ispitivanja biti predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

- Lice K.P. se sumnjiči da je dana 19. jula godine oko 16,55 časova ispred ugostiteljskog objekta u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu upotrebom vatrenog oružja nanio teške povrede licu inicijala A.N. iz Sarajeva. Takoe, policijski službenici tokom pretresa pronašli su i motor marke KTM, koji je osumnjičeni koristio u krivičnom djelu-saopšteno je iz policije.

Napad na Nukića desio se u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Sarajevu,a  napadač koji je bio maskiran kacigom na njega je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja.

Prema nezvaničnim informacijama najmanje tri hica su pogodila Nukića u predjelu donjih ekstremiteta i ljekarska pomoć mu je ukazana u Bolnici "Srbija". Potom je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na daljem liječenju.

Napadač je tada pobjegao prema Jahorini i za njim je pokrenuta velika potraga, u koju je uključen i MUP Kantona Sarajevo. Ubrzo nakon pokretanja istrage policija je pronašla i uhapsila tokom noći kada je i pronađen motocikl koji je koristio.

Nukić je poznat po činjenju krivičnih djela i hapšen je  u oktobru prošle godine u nastavku akcije "Rez" zbog sumnje u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Tada mu je određen pritvor, ali u aprilu je odlukom Suda BiH pušten na slobodu, kada su mu određene mjere zabrane. Nukić se tereti za organizovani kriminal i neovlašteni promet drogama zajedno sa Blaženkom Raševićem, Elvisom Keljmendijem, Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana