Korona opet odgodila suđenje policijskim inspektorima optuženim za primanje mita

N.T.
Korona opet odgodila suđenje policijskim inspektorima optuženim za primanje mita

BANjALUKA - Suđenje policijskim inspektorima Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, optuženim za uzimanje 20.000 maraka mita od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića, ponovo je odgođeno zbog virusa korona.

Ovoga puta u sudnici Okružnog suda u Banjaluci se zbog bolesti nije pojavio republički tužilac Goran Glamočanin, a nije došla ni optužena Florjan.

- Tužilaštvo je sudu dostavilo dopis u kome navode da je postupajući tužilac bolestan,a da ne mogu poslati zamjenu. Optužena Florjan  je javila da ima simptome virusa korona i da ima uputnicu za testiranje -kazao je sudija Branimir Jukić koji je suđenje odgodio za 24. novembar.

Ovaj proces odgođan je i 19. oktobra jer je Grujićev branilac Željko Višić bio zaražen virusom korona. Višić je danas sudu dostavio mikrobiološki nalaz koji potvrđuje da je bio bolestan. U sudnici su se pojavila tri svjedoka, među kojima i Vidić.

Suđenje je bilo odgađono i početkom septembra kada se u sudu nije pojavila Florjan zbog zdravstvenih tegoba.  Njen branilac, advokat Miljkan Pucar tada je kao dokaz  priložio printanu fotografiju nalaza i mišljenja jedne privatne ambulante iz Banjeluke, koju mu je optužena poslala viber porukom.

Grujića i Florjan terete da su od Vidića tražili 30.000 KM mita, a zatim uzeli 20.000 KM kako bi "sredili" obustavu istrage koja se protiv njega vodila na osnovu anonimne prijave. Optuženi inspektori radili su u “Timu 1” na borbi protiv privrednog kriminala u Policijskoj upravi Banjaluka, a uhapšeni su u akciji “Sirano” nakon što je  Vidić predao optuženom Grujiću 20.000 maraka označenih novčanica. Nakon jednomjesečnog pritvora optuženi inspektori pušteni su da se brane sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana