Kod Banjalučanina pronađeno tri kilograma droge i snajper

Nebojša Tomašević
Kod Banjalučanina pronađeno tri kilograma droge i snajper

BANjALUKA - Slaviša Š. iz Banjaluke uhapšen je u okviru akcije "Plantaža 2023" i kod njega je otkrivena laboratorija za uzgoj droge i zaplijenjeno blizu tri kilograma marihuane, ali i puška s optičkim nišanom i prigušivačem, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

- U akciji je pronađena laboratorija za uzgoj droge i uhapšeno lice S.Š. iz Banjaluke. Zaplijenjeno je oko 2,64 kilograma materije čiji izgled asocira na opojnu drogu marihuanu, 15 osušenih stabljika indijske konoplje, puška s optičkim nišanom i prigušivačem, te 456 komada municije raznog kalibra i više minsko-eksplozivnih sredstava - rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka Slaviša Kojić.

Pojasnio je da je droga pronađena pretresom kuće, dvorišta i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni.

Kojić je kazao  da će protiv uhapšenog biti podnesen izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pojasnio je da osumnjičeni nije poznat kao počiničac krivičnih djela.

Osumnjičeni Slaviša Š. je nakon kriminalističke obrade pušten da se brani sa slobode.

Akcijom je spriječena proizvodnja narkotika, ali više detalja ne možemo da otkrivamo zbog tajnosti istrage,  rekao je Kojić.

Istraživaće se da li je oružje korišteno u nekom krivičnom djelu.

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana