Kod advokata Stupara pronađena četiri pištolja i stotine metaka

Nebojša Tomašević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Prilikom pretresa prostorija koje koristi banjalučki advokat Dragan Stupar policija je pronašla nekoliko pištolja i više stotina metaka, potvrdili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, navodeći inicijale osumnjičenog.

Stupar je juče uhapšen u akciji „Advokat” i jutros je predat u nadležnost Republičkog tužilaštva.

Sumnjiče ga da je počinio krivična djela napad na sudiju ili javnog tužioca u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

– Na osnovu pismene naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvršen je pretres privatnih i poslovnih prostorija koje koristi osumnjičeni D.S. i tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzet veći broj predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa gore izvršenim krivičnim djelima, i to četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra, mobilni telefon i drugo – rekli su u policiji.

Akciju kodnog naziva “Advokat” realizovali su policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana