Kod 55-godišnjaka iz Travnika u kući pronađeno oružje, droga i novac

GS
Kod 55-godišnjaka iz Travnika u kući pronađeno oružje, droga i novac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona realizovali su operativnu akciju u okviru koje je uhapšen muškarac iz Travnika kod kojeg su pronađeni droga i oružje.

U nastavku koordinisanih planskih aktivnosti koje su usmerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, danas u ranim jutarnjim satima policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspešno su realizovali još jednu akciju.

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Opštinskog suda Travnik, kojom prilikom je u mestu Bijelo Bučje, opština Travnik, izvršen pretres porodične kuće i okućnice, kao i motornog vozila koje koristi D.Š. rođen 1969. godine.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od jednog kilograma zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, vatreno oružje - poluautomatska puška i jedan malokalibarski pištolj, digitalna vaga za precizno merenje, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih dela, javlja Kliks.ba.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se preduzimaju zakonom propisane mere i radnje u vezi sa krivičnim delima "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu, saopšteno je iz MUP-a SBK.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana