Ko je uhapšen zbog likvidacije Skoleta mlađeg (VIDEO)

GS
Ko je uhapšen zbog likvidacije Skoleta mlađeg (VIDEO)

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa EVROPOLOM, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, juče su uhapsili pripadnike organizovane kriminalne grupe Nikolu Živanovića (45), Miloša Krstića (38), Aleksu Dimitrova (31) i Vladimira Babića (39), dok je Aleksandar Nikolić u bjekstvu, saznaje Kurir.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivična djela teško ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta mlađeg 29. januara 2021. i za udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Kao organizator je označen uhapšeni Živanović, navodi Kurir.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otkrio je detalje akcije.

.Kako se sumnja, organizovana kriminalna grupa čiji je organizator N. Ž, a pripadnici M.K, A. D. i V.B. kao i A. N. koji se nalazi u bekstvu, su 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta ubili Zorana Uskokovića zvanog Skole (26). Osumnjičeni M.K. se po nalogu N. Ž. maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica kako ne bi izazvao sumnju i ujedno sakrio svoj lični opis i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Zorana Uskokovića nanevši mu smrtne povrede – naveo je Dačić.

Dodao je da su A. D, V. B. i A. N. osumnjičeni da su po nalogu N. Ž. pružili logističku podršku prije i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

-Na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd, UKP, izvršili su pretresanje stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili i tom prilikom kod osumnjičenih pronašli dva pištolja i opojnu drogu. Osumnjičenima N. Ž, M. K, A. D. i V .B. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal - izjavio je Dačić".

Zoran Uskoković, bio je sin Zorana Uskokovića Skoleta koji je takođe ubijen na Vidikovcu, 2000. godine.

Uskoković mlađi je ubijen iza supermarketa na Kanarevom brdu, na samo 50 metara od stana u kom je živio — a nedaleko od mjesta gdje mu je likvidiran otac.

Prema snimku policije, Skole mlađi je parkirao svoj sivi "audi karavan" na parkingu iza prodavnice, i krenuo kroz prolaz prema zgradi u kojoj su mu živjeli majka i očuh.

Tada mu je u susret išao naizgled starac, koji je na glavi imao šubaru i crni mantil, a u lijevoj ruci štap, kojim se pridržavao dok je hodao. Kada je prišao Uskokoviću, iznenada je iz džepa izvadio pištolj s prigušivačem i pucao mladiću u lice. Uskoković je istog trenutka pao na leđa, a ubica mu je prišao još bliže i iz neposredne blizine ga "ovjerio" ispalivši u njega još nekoliko hitaca, nakon čega se mirno udaljio.

Zoranovo tijelo pronađeno je tek sutradan ujutro, našli su ga radnici prodavnice kad su došli na posao. Tokom uviđaja, na mjestu zločina pronađene su četiri čaure, koje su poslate na vještačenje.

Nije imao kriminalni dosije u policiji i kažnjavan je samo zbog nekih sitnih prekršaja.

Njegov otac, poznati „žestoki momak“ je ubijen u filmskoj potjeri aprila 2000. godine na Vidikovcu. Skoleta su navodno ubili pripadnici zemunskog klana. U to vrijeme pronijela priča da je on organizovao ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental".

Njegovo ime ime je postalo poznato 1992. kada je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Branislava Perovića, inspektora Odjeljenja za rasvetljavanje ubistava beogradske policije.

Ipak, nakon sudskog postupka, Skole je oslobođen. Bio je i vlasnik nekoliko restorana u Švedskoj i Atini, a počeo je i izgradnju hotela u Barseloni, kao i izgradnju tržnih centara i objekata na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu.

Ubistvom Zorana Uskokovića Skoleta, prije tačno dvije decenije, poslije likvidacija nekoliko njemu bliskih ljudi, zemunski klan je preuzeo vlast u srpskom podzemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana