Ko je bio Bakir Spahić: Danas je sa još tri osobe stradao u nesreći kod Kaknja

Avaz
Ko je bio Bakir Spahić: Danas je sa još tri osobe stradao u nesreći kod Kaknja

KAKANj - U mjestu Lipničko brdo između Kaknja i Vareša stradale su četiri osobe, a među njima je i vlasnik kompanije "Delta Petrol" Bakir Spahić, kao i njegov brat.

Bakir Spahić je bio poznati biznismen, koji je rođen 15. novembra 1956. godine na Hrasnu, Kakanj. Bio je oženjen i otac troje djece.

Napustio posao u Termoelektrani

Prije osnivanja firme Spahić je radio u Termoelektrani Kakanj. Imao je nepunih 40 godina i kako je govorio za medije mislio je da je vrijeme da nešto više pruži sebi i svojoj porodici. 

Svi su i tada željeli u Termoelektranu, a on je izlazio iz nje. Bio je to ogroman rizik. Kao osobe koje su ga navele na ovaj posao a i pomogle navodio je Amira Imamovića i Envera Šabanovića, koji mu je u to vrijeme naglašavao da se upušta u velike stvari. 

Kako je navodio prva djelatnost njegove firme bila je servis, održavanje i izgradnja benzinskih pumpi, a druga se odnosi na ekologiju, odnosno ekološku zaštitu procesa, ljudi, sredine, zajednice i to u distribuciji, skladištenju, prodaji nafte i naftnih derivata.

U sklopu firme se nalazi i savremena stanica za prikupljanje, zbrinjavanje i tretman rabljenih ulja, masti, uljnih filtera, zauljenog i opasnog otpada.

Volio prirodu

On je ovu kompaniju osnovao odmah nakon rata, 1996. godine.

Bakir Spahić je stalno naglašavao da voli prirodu i druženje, lovac je bio više od 30 godina, ali tvrdio je da nikada ništa nije ulovio, jer mu je priroda prvenstveno druženje, način relaksacije od svakodnevnih obaveza, piše Avaz

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana