Kneževiću i Vujovićevoj jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

SARAJEVO - Jelenku Kneževiću iz Kneževa i Mirjani Vujović iz Bileće Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor, saopštio je ovaj sud. Oni su uhapšeni u nastavku akcije "Storidž 2" i "Transporter" BiH.

"Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec , računajući od dana hapšenja, odnosno do 5 maja ove  godine ili do nove odluke Suda", navodi se u saopštenju.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Jelenko Knežević iz Banjaluke, te Bilećani Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović, privedeni su  u okviru nastavka akcija "Storidž" i "Transporter" zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika, ali i zbog povezanosti sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića,  ranije je potvrđeno  "Glasu Srpske".

Uhapšene povezuju i sa učestvovanjem u naručenom ubistvu počinjenom u Banjaluci. Prema nepotvrđenim informacijama, radi se navodno o naručivanju ubistva Slaviše Ćuluma, za koje se sudi Siniši Šakiću.

Ivković je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana