Keljmendi i ostali osumnjičeni za prodaju velike količine droge

Nebojša Tomašević
Foto: Kliks

SARAJEVO - Elvis Keljmendi i još šest uhapšenih u akciji "Rez" osumnjičeni su da su duže vrijeme djelovali kao organizovana grupa koja je prodavala narkotike na području Sarajeva, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Osim Keljmendija uhapšeni su Ajlin Ahmić i Anel Sejfović te Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić, Armin Kulašević i Muhamed Spiljak.

Keljmendi, Ahmić i Sejfović su predati Tužilaštvu BiH, dok su ostali uhapšeni pušteni na slobodu.

Nezvanično saznajemo da je tokom akcije zaplijenjeno oko 50.000 KM za koji se sumnja da potiču od prodaje droge.

- Postupajući tužilac ispitaće osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu, saopšteno je  iz Tužilaštva BiH gdje navode da je tokom akcije ostvarena značajna međunarodna saradnja.

Osumnjičeni su, prema tvrdnji Tužilaštva, djelovali kao organizovana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima.

- Ova grupa je  duži vremenski period "vršila krijumčarenje i prodaju  velikih količina opojnih droga na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova. Istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih - pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Tokom akcije policija je po naredbi Suda BiH pretresla stanove, ugostiteljske objekate i vozila koja su Keljmendi, Sejfović i Ahmić koristili.

Navodeći inicijale osumnjičenih, u MUP-u KS-a su kazali da su tokom akcije oduzeti pištolji "glok", "valter" i "sig" sa okvirom i mecima.

- Oduzeti su automatska puška "HK3"", kalibra 7.62 milimetra, sa dva okvira i 20 metaka istog kalibra, te ručna bomba, pancirni prsluk, tri veća paketa sa marihuanom, veća suma novca, četiri ručna sata "Roleks", mobilni telefoni, bankovne kartice i notesi - rekli su u policiji.

Nezvanično saznajemo su zaplijenjena  i tri skupocjena vozila BMW.

Uhapšeni Elvis Keljmendi, sin je Nasera Keljmendija koji je poznat javnosti kao osoba koju je američka DEA okarakterisala kao najvećeg regionalnog narko-bosa i koji je i ranije osuđivan. Elvis Keljmendi i ranije hapšen i osuđivan za pokušaj ubistva, falsifikovanje isprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana