Kavčani spremali ubistvo glavnog svjedoka: U Sloveniji podignuta optužnica protiv braće Tabaković

Tanjug
Foto: Ilustracija

MARIBOR/PODGORICA- Slovenačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv braće Nenada i Koste Tabakovića, koja ih tereti za umiješanost u planiranje ubistva glavnog svjedoka u slučaju „kavačkog klana“, Darka Nevzatovića, piše mariborska Večer.

Likvidaciju su, kako se navodi, naredili Dragan Knežević (42) iz Crne Gore, a umiješani su i državljani Srbije Filip Vrzić (37) i Mirko Marinković (25), kao i Hrvat Marko Skerbec (30), koji su nedostupni pravosudnim organima.

Navodi se da je klan bio optuživan za umiješanost u veliki šverc droge na međunarodnom planu, ali da je u maju  2020. godine Nevzatović odlučio da policiji otkrije njihove aktivnosti. Zbog toga je, navodi se, iste godine pokušana njegova likvidacija u Srbiji, a godinu dana kasnije i u Kopru.

Nevzatovića je u Sloveniji trebalo da ubiju 52-godišnji Nenad i 48-godišnji Kosta Tabaković, ali nisu uspjeli da mu uđu u trag, jer je tada već bio pod zaštitom policije.

Večer nezvanično saznaje, da su planeri ubistva prisustvovali čak i treninzima njegove ćerke, čekajući da li će se on pojaviti.

Nevzatović i njegova porodica su sada u programu zaštite svjedoka. Kosta Tabaković je u Italiji osuđen za šverc droge i već je odslužio kaznu. Nenad Tabaković je jedan od optuženih u slučaju slovenačke ćelije klana „Kavač“, ali mu se trenutno ne sudi zbog većih zdravstvenih problema.

Vrzić je u pritvoru u Srbiji gdje je optužen za ubistvo a Knežević je u novembru prošle godine uhapšen u Francuskoj na osnovu međunarodne potjernice iz Crne Gore zbog optužbi za ubistvo, trgovinu drogom i druga krivična djela.

„Oni će vjerovatno ostati nedostižni za slovenačko pravosuđe, jer su iz zemalja van EU, koje ne izručuju svoje državljane“, piše Večer, prenosi portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana