“Kameleon” uhapsio razbojnika, prijeteći pištoljem oteo 700 KM

N.T.
“Kameleon” uhapsio razbojnika, prijeteći pištoljem oteo 700 KM

BANjALUKA - Policija je u akciji “Kameleon” uhapsila V.J. iz Prijedora zbog sumnje da je prijeteći pištoljem oteo 700 KM i kutiju.

Kako je saopšteno iz policijske uprave Banjaluka razbojništvo je počinjeno 25. novembra oko 17.30 časova.

- Nakon prijave razbojništva preduzimanjem niza operativnih mjera i radnji policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice V.J. iz Prijedora, koje je lišeno slobode: Na na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, uz prethodnu saglasnot dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija u Banjaluka, koje je navedeno lice koristilo, kojom prilikom je pronađen i oduzet startni pištolj, koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - saopšteno je iz PU banjaluka.

Dodaje se da će lice V.J. danas nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako "Glas Srpske" nezvanično saznaje, riječ je o Viktoru Jovanoviću (38), koji je nakon razbojništva skinuo odjeću i obukaoi drugu, zbog čega je akcija dobila naziv "Kameleon".

Jovanović je 2020. godine u banjalučkoj Delti počinio tri krađe, a danas je, kako saznajemo, uhapšen na Laušu, u jednom kafiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana