Kako je likvidiran ubica policajca

GS
Kako je likvidiran ubica policajca

LOZNICA - Albanac Faton Hajrizi koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića, a ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, likvidiran je u akciji Specijalne antiterorističke jedinice.

Likvidiran je u ulici Drinska 21 u Loznici nakon što je pružao otpor policiji, pišu srpski mediji. 

Hajrizi je odbijao da se preda i ispalio "kišu" metaka u policajce koji su ga hapsili, nakon čega su oni uzvratili vatru.

Policajce su spasili panciri i šljemovi koje su imali.

Srpski MUP je ranije danas saopštio da intenzivno traga za Hajrizijem koji se sumnjiči da je u Lipničkom Šoru usmrtio policijskog službenika Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića.

Nešto ranije kada je MUP Srbije objavio fotografiju osumnjičenog za zločin neko od mještana je javio da je osobu sa tim opisom video kod nekadašnje Viskozine crpne stanice.

Kako saznaje „Kurir“, sumnjalo se da je preplivao Drinu, ali se osumnjičeni zapravo krio u napuštenim pogonima fabrike „Viskoza“ gde su se sklonili migranti, pa se sakrio među njima.

Pripadnici MUP-a su u velikom broju blokirali čitav kraj i Drinsku ulicu i kod broj 21 su likvidirali Albanca.

Ministar Dačić se uputio na lice mjesta.

 

Faton Hajrizi je prije nedjelju dana pobjegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji, gdje je izdržavao kaznu zbog ubistva ruskog vojnika KFOR i drugih krivičnih djela. To nije prvi, već čak deveti put da Hajrizi bježi iz zatvora. Navodno je pobjegao u vremenskom periodu između pet i sedam sati ujutru.

- Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je djelovao na sjeveru 2006-2007. za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina - žalio se on na TikToku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana