Kada će biti nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

Nebojša Tomašević
Kada će biti nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

BANjALUKA - Rekonstrukcija ubistva vlasnika agencije “Sektor sekjuriti” Slaviše Krunića (48) i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića biće urađena nakon godišnjih odmora, najvjerovatnije u septembru nakon čega će biti i zakazan nastavak suđenja, saznaje “Glas Srpske”.

Prema našim informacijama, sudija zadužen za taj predmet tada bi trebalo da izda naredbu za rekonstrukciju. Za ovaj zločin ponovo se sudi Benediju Đukanoviću zvanom Bendžo, Emiliju Baldi i nekadašnjem radniku “Sektor sekjuritija” Rodoljubu Gajiću.

Prvostepenom presudom Đukanović je bio osuđen na 40, a Gajić na 20 godina zatvora, dok je Baldo oslobođen krivice. Međutim, tu presudu ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje koje je započelo u banjalučkom Okružnom sudu, a onda je sud odlučio da bi u ovom slučaju trebalo da se uradi rekonstrukcija događaja pa je suđenje pauzirano. Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić na ponovljenom suđenju upoznao je prisutne da se mora uraditi rekonstrukcija te da je već naložio balističko vještačenje, a da će naložiti i medicinsko.

Rekonstrukciju događaja tražila je i odbrana optuženih i to da se radi uz pomoć 3D skenera i kako saznajemo sa tim uređajem će vjerovatno biti i rađena.

Branilac optuženog Đukanovića, advokat Tatjana Savić potvrdila je “Glasu Srpske” da bi suđenje u ovom slučaju trebalo da počne u septembru.

- Dobili smo obavještenje od suda da bi tada trebalo da se uradi rekonstrukcija. Od početka tražimo da se u ovom slučaju uradi ovako nešto kako bismo utvrdili šta je istina, jer ono što piše u optužnici nije se tako desilo, odnosno za takvu varijantu nema dokaza - rekla je Savićeva koja se nada da će rekonstitucija pomoći da se utvrdi istina.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u Glamočanima kod Banjaluke. Izrešetani su u službenom terencu “tojota lend kruzer” na putu za Krunićevo porodično imanje, a u pucnjavi je teško ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić. Kako je navedeno u optužnici Đukanović i Baldo su organizovali zločin zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je nastradao u razmjeni vatre tog 22. aprila prije pet godina. Đukanović i Kovačević su označeni kao direktni izvršioci zločina.

Optužnica

Prema optužnici, ubistvo su iz automatskih pušaka izvršili Đukanović i Kovačević koji su ispalili najmanje 36 hitaca na džip žrtava u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Optužnica Baldu tereti da je bio osmatrač i dojavljivač i da je javio kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, koji je bio zaposlen u “Sektor sekjuritiju” i bio lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, optužnica tereti za pomaganje u izvršenju ubistva. On je pokojnom napadaču Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde Krunića kako bi mu zauzvrat Kovačević oprostio novčani dug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana